Advent z malim kunovečkim vatrogascima

Najljepše doba u godini, vrijeme Došašća, započeli smo u Kunovcu 26. studenoga 2016. u Vatrogasnom domu na Akademiji „Advent z malim kunovečkim vatrogascima“. Božićni ugođaj, veselje i slavlje uoči božićnih blagdana kroz igru, ples i pjesmu prikazali su naši mali folkloraši. Povodom paljenja prve adventske svijeće na Akademiji u Kunovcu Mali kunovečki vatrogasci okupili su djecu Osnovne škole ‘Koprivnički Ivanec’, te dječje folklorne skupine KUD-a ‘Delovi’, KUD-a ‘Rudar’ iz Glogovca, KUD-a ‘Zrin iz Legrad, te naše folkloraše DIF-a ‘Koprivnički Ivanec’.
Nakon molitve našeg župnika Nikole i paljenja prve adventske svijeće, svijeće mira, održan je prigodni kulturno – umjetnički program te je upriličeno otvaranje izložbe ‘Naslovnica časopisa Vatrogasni vjesnik’.
Naši folkloraši adventskom ugođaju pridonijeli su spletom ‘Da ste svi zdravi i veseli, zreli i debeli’, podsjećajući nas sve da je sv. Nikola na putu prema dobroj djeci, pjesmom Sveti Niko svijetom šeta, a svoju marljivost, trud i rad prikazali su pjesmama i plesovima Igraj kolo, Grizlica i Srebrna kola, zlaten kotač, u igri Šibe, šibe Muaz je svim sudionicima, organizatorima i mnogobrojnoj publici poželio sretnu Novu godinu!
Akademija malih vatrogasaca bila je uvod u predstojeće vrijeme u godini, dječji osmjesi, pjesma, ples i veselje bili su najljepši način na koji smo započeli slavljenje došašća i iščekivanje Božića.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.