Gostovanje kod Folklornog društva Pazin

U sklopu pazinskog desetodnevnog TradeInFestivala 14. lipnja 2014. godine održan je 8. memorijal „Cvetko Benazić – Fiorelo“, kojeg je organiziralo Folklorno društvo Pazin u spomen na preminule voditelje Cvetka Benazića i Jasenku Štefanić. Na folklornoj večeri koja se umjesto u pazinskom kašelu zbog nestabilnog vremena održala u koncertnoj dvorani pazinskoga kulturnog doma nastupili su domaćini FD Pazin s dječjim sekcijama Mići i Veliki te odraslom sekcijom i zborom Veteranke. Na gostovanju bili su FD Umag, FA Tanac iz Pečuha u Mađarskoj i DIF Koprivnički Ivanec.

U programu je Podravina bila zastupljena plesovima i pjesmama s obje strane obale, Ansambl Tanac prikazao je podravske plesove iz mađarskog Podravlja, a naš DIF splet pjesama i plesova hrvatskog dijela Podravine. U koreografiji i pod vodstvom Snežane Sremec izveli smo: Sako leto ima nekaj novoga, Ples z ropčecem, Grizlica, Lepa naša Marica, Beljevina i Čardaš. Na ovoj priredbi nastupili su: Ana, Matej i Natalija Miotić, Anja, Filip i Biserka Geršić, Alen i Gordana Horvat, Petra i Tomislav Latin, Maja Medvarić, Kruno Latin, Lucija Pavlić, Tanja Milek, Marina Husnjak, Gabrijela Santor, Iva Korošec, Zvjezdana Harači, Ivana Prepelić, Martina Medvarić, Mišel Lončar, Mark Levatić, Renata Jakupić, Dino Jakšić, Renato Majtan, Alen Hobolić, Marko Kukec, Tomislav Fajter i Saša Petričević.

Večer je završila druženjem i plesom uz zajedničku svirku s domaćinima, a nedjeljni povratak bila je prilika da se fokloraši usput kratko zaustave u Mošćeničkoj Dragi i da se osvježe u velikim valovima koje je bura neumorno izbacivala na obalu…

Primajte naše obavijesti e-poštom.