Ivanečki kresovi održani 22. put

U Koprivničkom Ivancu su 28. kolovoza 2010. godine održani 22. “Ivanečki kresovi”. Manifestacija koja sa sobom nosi veliko značenje u očuvanju narodnoga blaga i bogatstva nema sreće s vremenskom prognozom. I ove je godine kiša okupala Kresove. Unatoč toj situaciji, srca svih sudionika bila su prepuna topline i svojim nastupima sve nazočne su počastili članovi ovih KUD-ova: KUD ‘Sveta Kata’ iz Zemunika Donjeg, KUD ‘Petar Preradović’ iz Đurđevca, KUD ‘Bratinečko srce’ iz Bratine, KUD ‘Prepuštovec’ iz Prepuštovca i KUD ‘O’Megas Aleksandros’ iz Grčke i Društvo izvornog folklora iz Koprivničkog Ivanca.

Ovogodišnji Kresovi održani su pod pokroviteljstvom Koprivničko-križevačke županije i Općine Koprivnički Ivanec a u organizaciji Društva izvornog folklora iz Koprivničkog Ivanca. Program je vodio Krešimir Blažek.

Manifestaciju svake godine posjete i visoki državni dužnosnici. Tako je bilo i ove godine pa smo u prvim redovima pljesak podrške mogli čuti od potpredsjednika Hrvatskog sabora g. Josipa Friščića, župana Koprivničko-križevačke županije g. Darka Korena, zamjenika župana g. Ivana Pala, načelnika Općine Koprivnički Ivanec g Božidara Vrabelja kao i mnogih drugih predstavnika poslovnih subjekata naše okolice.

Bili su ovo još jedni izvanredni Kresovi!