U Vidovcu na Zeljerijadi

Sezona je zelja u zagorskom Vidovcu pa je od 19. do 21. rujna 2014.g u organizaciji KUD-a Vidovec održana 17. Zeljerijada, tradicionalna kulturno-gospodarska manifestacija, kojom se popularizira autohtono varaždinsko zelje, čuvaju tradicijske vrijednosti, običaji, kultura, narodne nošnja i jela pripremljena od te visokovrijedne namirnice. Posebice zanimljiva bila je sarma i krpice sa zeljem, kojima smo se tamo imali priliku počastiti .
U nedjelju, trećeg dana manifestacije, održan je folklorni festival na kojem je nastupilo Društvo izvornog folklora Koprivnički Ivanec. Manifestacija je započela prijemom kod čelništva Općine Vidovec te dugim mimohodom društava i konjskih zaprega uz kraće nastupe. Nakon mise zahvalnice u crkvi sv. Vida i ručka održan je folklorni program u kojem je DIF predstavio pjesme i plesove: Rascvela se leluja, Išla bi v gorice, Igraj kolo, Lepa naša Marica, Grizlica, Ples s ropčecem, Moldovan i Beljevina. Nastup naših 30-tak članova je odlično primljen kod publike.
Ovim putem zahvaljujemo našem župniku Nikoli Bukovčanu na povezivanju našeg DIF-a s KUD-om Vidovec, s kojim najavljujemo nastavak suradnje.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.