Vez Koprivničkog Ivanca na Tradiciji naših starih

U subotu 11. travnja na koprivničkom Zrinskom trgu u sklopu obilježavanja Dana Koprivničko-križevačke županije župan Darko Koren otvorio je manifestaciju Tradicija naših starih i pri tome istaknuo važnost ovakvih događanja u čuvanju kulturne vrijednosti našeg zavičaja.

Pedesetak izlagača s područja Županije izložilo je tradicijske ručne radove, starine i suvenire s ciljem promocije i očuvanja kulturne baštine podravskog i prigorskog kraja. Brojnim posjetiteljima prikazana je tradicionalna izrada suvenira, stari zanati, a mogla su se kušati i jela pripravljana po tradicionalnim receptima. Među njima isticala se izložba dijelova nošnje i predmeta s izvornim vezom Koprivničkog Ivanca kao i vezilje DIF-a Koprivnički Ivanec pod vodstvom Doroteje Jakupić, koje su znatiželjnim posjetiteljima prikazale umijeće izrade ivanečkog veza.

Za kulturno-umjetnički dio programa bili su zaduženi KUD Srce iz Koprivnice, KUD Grgur Karlovčan iz Kalinovca i KUD Širine iz Novog Virja, koji su izveli splet podravskih kola i plesova.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.