Vrnul se bum makar v lesu, il nek Dravu sim donesu…

Nakon 20 sati vožnje autobusom do daleke Belgije, članovi Društva izvornog folklora i veterana NK “Sloga” iz Koprivničkog Ivanca, nisu skrivali radost kad nas je dočekao Zoran Horvat, glavni organizator našeg gostovanja u domovini slatkih pralina.

Od 26. travnja, kada smo započeli naše putovanje pa sve do 01. svibnja, kada smo se u ranim jutarnjim satima iskrcali iz autobusa,  uživali smo u raznovrsnoj ponudi dalekih zemalja.

Centralna manifestacija bila je u subotu, 28. travnja u belgijskom mjestu Rocherath kada nas je ugostio KFC Rocherath.

Prijateljska utakmica njihovih i naših nogometnih veterana ipak je završila pobjedom gostujućih. Iako umorni i iscrpljeni od puta, nogometaši su pokazali zavidnu spretnost i okretnost na terenu što se može pripisati i dobro raspoloženim navijačima koji su ih cijelo vrijeme bodrili.

Nakon napete utakmice, uslijedio je nastup članova Društva izvornog folklora kao i jedne folklorne skupine iz Belgije. Manifestaciji je prisustvovala i njihova ministrica kulture i sporta te je, u svom govoru, iskazala posebno zadovoljstvo razvoja međudržavne suradnje na ta dva polja. Nazočnima se na pozivu zahvalio i načelnik Općine Koprivnički Ivanec, g. Božidar Vrabelj.

Posebno se zahvaljujemo Zoranu Horvatu i njegovoj obitelji na svemu što su učinili ne bi li nam dolazak u Belgiju bio što ugodniji i ljepši.

Veliki pozdrav iz Podravine svim Hrvatima koji žive u Belgiji, a posebno Ivančanima i Koprivničancima !!!!!!!!!!!!

Radujemo se nastavku suradnje!